Avusturya Aile Birleşimi 1 – Avusturya 2

Avusturya Aile Birleşimi

Avusturya aile birleşimi vizesi nasıl alınır

Avusturya Aile Birleşimi Hakkında

30 Haziran 2011 yılında düzenlenen ve yayınlanan yasa neticesinde Avusturya’da yaşayan kişi ile evlenen T.C. vatandaşı, Avusturya aile birleşimi programından faydalanma hakkına sahip olmuştur.

Almanya ve Hollanda’da da benzer yasalar 2017 yılından bu yana uygulanmaktadır.

Yasaya göre Avusturya’da yaşayan söz konusu eş, doğuştan Avusturyalı, sonradan Avusturya vatandaşlığı hakkı elde etmiş T.C. vatandaşı veya üçüncü bir ülke vatandaşı olabilir

Avusturya Aile Birleşimi yolu ile Avusturya’da yaşamak isteyen eşin, A1 seviyesinde temel Almanca sınavından geçerlilik puanı alması gerekmektedir.

Dil şartının temel amacı kişinin Avusturya toplumuna kolay uyum sağlamasıdır. Diğer bir amaç ise Avusturya’da sürekli yaşayacak olan kişilerin ülkedeki çalışma ve yaşam koşullarını iyi seviyeye taşıyabilmesidir.

Avusturya Aile Birleşimi Temel Kriterleri

Avusturya Aile Birleşimi için bazı kriterler vardır. Bunlar şöyledir;

  1. Başvuru yapacak olan kişi 21 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşı olmalıdır.
  2. Avusturya’da ikamet eden eş, uzun süreli ya da doğrudan oturum izni vizesine sahip olmalıdır.
  3. Avusturya’da yaşayan eş aşağıdaki özelliklerden en az birini taşımalıdır;
  • Avrupa Birliği – Mavi Kart sahibi olmak,
  • Avusturya vatandaşlığına sahip olmak,
  • Kırmızı – Beyaz – Kırmızı Kart sahibi olmak
  1. Anne veya babası Avusturya vatandaşı olan çocuklar Avusturya Aile Birleşimi başvurusunda bulunabilmektedir.
  2. Avusturya’daki eş, resmi bir sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
  3. Kişilerin belli bir yaşam kalitesini karşılayabilecek aylık gelire sahip olması gerekmektedir.
  4. Avusturya’daki konaklama mekânının aile bireyleri için yeterli ve uygun olması gerekmektedir.
Avusturya Aile Birleşimi Hakkında

Avusturya Aile Birleşimi vizesi Alman vatandaşları ile evlenenlerin veya Almanya’da Oturum İzni bulunan yakınları bulananların alabileceği bir vize türüdür.

  1.  

Avusturya Aile Birleşimi Dil Sınavı

Türk vatandaşlarının Avusturya Aile Birleşimi başvurusu yapabilmesi ya da yapanların kabul cevabı alabilmesi için Almanca dil yeterlilik sınavından sertifika alması gerekmektedir. Avrupa Dil Komisyonunca belirlenen kurallar kapsamında kişinin dil yeterliliğini kanıtlaması ya da dili bilmiyorsa dil kursuna giderek Almanca yeterlilik sertifikası alması gerekmektedir. A1 seviyesi Almanca sertifikası kişilerin sadece temel seviyede iletişim kurmasında etkilidir. Bu nedenle A1 sevi sertifikaya sahip kişiler çalışma izni başvurusu yapamamaktadır.

A1 seviye sertifika Aile Birleşimi başvurularında geçerlilik göstermektedir. Avusturya’da çalışabilmek isteyen veya oturum izin süresini uzatmak isteyen bireyler, A2 ve B1 seviyesi dil sınavlarından geçerli not alıp Almanca dil yeterliliği sertifikasına sahip olması zorunludur.

A2 ve B1 seviye dil sınavları için Türkiye’de veya Avusturya’da kursa gidilebilir. A2 ve B1 seviyesinde Almanca dil yeterlilik sertifikası olan kişiler, Avusturya Aile Birleşimi ile birlikte Çalışma İznine de başvuru yapabilmektedir.

Avusturya Konsolosluğu herhangi bir yabancı dil kursundan alınmış dil sertifikalarını kabul etmemektedir. Kişilerin A1 Almanca sınavı için Goethe Enstitüsü ve ÖSD (Avusturya Dil Okulu) kurumlarında girmesi gerekmektedir. Sınav öncesi bu kurumlardan randevu alınması gerekmektedir. Sınava dair tüm bilgiler Goethe Enstitüsü ve ÖSD’den öğrenilmektedir. Almanca A1 sınavından yeterli puanı alamayan kişiler 1 ay sonra yeniden sınava girebilmektedir. Sınava girme sayısı konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak geçer not alamayan kişilerin Avusturya Aile Birleşimi başvurusunda gecikmeler yaşanır.

Avusturya Aile Birleşimi için Gereken Belgeler

Avusturya Aile Birleşimi kapsamında istenilen evraklar orijinal ve fotokopi şeklinde sunulmalıdır. Tercüme evrakların noter onaylı olması gerekmektedir. İstenilen evraklar şöyledir;

  • Avusturya Aile Birleşimi başvuru formu,
  • Biyometrik fotoğraf (1 adet)
  • Pasaport fotokopisi
  • C kimlik sureti
  • İkametgâh belgesi
  • Uluslararası doğum belgesi örneği
  • Evlenme cüzdanı fotokopisi
  • Sabıka kaydı (13 yaşından büyük herkes için geçerlidir. Sabıka kaydı 1 aydan eski olmamalıdır.)
  • Avusturya’da yaşanılacak evin kira sözleşmesi (Aslı, fotokopisi ya da tapusu)
  • Avusturya’da yaşayan eşin son 3 aylık maaş belgesi
  • Davet eden/Avusturya’da yaşayan eşin sigorta kart fotokopisi
  • Avusturya’da yaşayan, taahhütte bulunan kişinin noter onaylı pasaport fotokopisi (Oturma iznin yer aldığı sayfa da evraklar arasında bulunmalıdır)

Avusturya Aile Birleşimi – Avusturya Konsolosluk Başvurusu  

Avusturya aile Birleşimi başvuruları, Avusturya Konsolosluğu’na yapılmaktadır. Avusturya Aile Birleşimi başvurusu yapacak olan kişiler, ikamet ettiği bölgedeki Avusturya Konsolosluğu kapsamında başvuru yapmak zorundadır.

Başvuru esnasında birçok evrak talep edilmektedir. Formların hepsi Alman dilinde hazırlanmış olup, Almanca diliyle doldurulmak zorundadır.

Avusturya aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Avusturya Aile Birleşimi başvurusu yapacak olan kişiler A1 Almanca dil yeterliliği sınavından geçer not aldıktan sonra istenilen evrakları toparlamaya başlamalı ve formları doldurmalıdır.

Teslim edilen evraklar neticesinde başvuru 6 ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Ancak bu süre herkes için kesinlik belirtmemektedir. Başvuru sahibine, evrak dosyasına, konsoloslukların çalışma – tatil dönemlerine, yoğunluğuna ve benzeri sebeplere bağlı olarak vize sonucunun süresi değişkenlik göstermektedir.

Avusturya Aile Birleşimi S.S.S

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Avusturalya aile birleşimi vizesi genel olarak uzun süreli verilmektedir. Öncelikle bu vizeye ulaşabilmek için oturum iznine sahip olmalısınız. Kabataslak olarak anlatmak gerekirse Avusturya vatandaşlarından biri ile evlendiğiniz de Avusturya aile birleşimi işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Avusturya Aile Birleşimi 2023 Nasıl Alınır?

Avusturalya aile birleşimi vizesi genel olarak uzun süreli verilmektedir. Öncelikle bu vizeye ulaşabilmek için oturum iznine sahip olmalısınız. Kabataslak olarak anlatmak gerekirse Avusturya vatandaşlarından biri ile evlendiğiniz de Avusturya aile birleşimi işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2023?

Avusturya aile birleşimi vizesi, Avusturya konsolosluğunun tarafınızdan istediği evraklarda herhangi bir problem olmadığı takdirde yaklaşık 2 hafta içerisinde çıkar. Ancak evraklar yasal olarak onaylanmazsa bu süreç 1 ay kadar bulabilir.

Avusturya Büyükelçiliği Sitesinden bilgi alınız.

Avusturya vize ücret bilgisi