Avusturya Aile Birleşimi Vizesi 2023 1 – Avusturya 2

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi 2023

avusturya aile birleşimi vizesi bilgisi

Aile Birleşimi Vizesi

Nedir: Aile birleşimin tarafları temelde çekirdek aileye dahil olan bireylerdir. Aile bireylerinin en az bir tanesi başka bir ülkede ise ve diğer aile bireyi ya da bireyleri yurt dışında, başka ülkede yaşayan kişinin yanına yerleşerek birlikte yaşamak istiyorlarsa aile birleşimi süreci başlamış demektir.

Avusturya vizeleri hakkında bilgi alınız.

Kaç Günlük Alınabilir: 6 aydan fazla alınabilen bir vize çeşididir.

Nereye Başvurmak Gerekir: Konsolosluğa ya da kaymakamlığa başvurmak gerekir.

Gerekli Evraklar Nelerdir: Avustralya aile birleşimi vizesi amacıyla varsa çocuklara ve evveldeki evliliklere dair evraklar da hazırlanmalıdır. Aile üyelerinin bir araya gelmesini gerektiren bakım mesutluğu gibi özel durumlarsa varsa, şunlar da delillerle bildirilmeli; bireylerin yakınlığını, sponsor kaynağını, ikamet ve etkileşim verilerini de eklemeleri gerekmektedir.

Biometrik Veri Gerekli Midir: Eğer birey 12 yaşını doldurmuş ise biometrik veri kaydı yani parmak izi gereklidir.

Ne Zaman Başvurmak Gerekir: Başvuru tarihi kaçsa o tarihten 30-90 gün önce başvuru yapmak gerekir.

Ne Kadar Sürede Çıkar: Avusturalya Vizeniz 1 ile 4 hafta içinde sonuçlanır kesin bir gün söylenemez.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Avusturya aile birleşiminin sonuçlanması ortalama 10 gün ila 6 ay içerisinde değişiklik gösterir. Bu sürecin uzun olmasının temel nedenleri şunlardır;

  • Kişilerin dil sınavına girerek Almanca dil yeterliliği belgesi alması gerekiyor. Bunun için kişiler öncelikle dil sınavı için hazırlık ve giriş işlemini gerçekleştirir. Bu sınav her ay düzenli olarak yapılır.
  • Bu sürecin yanında evraklar hazırlanır ve başvuru tamamlanır.
  • Evrakların değerlendirilmesi sürecinde geçersiz ya da eksik evrak ile karşılaşılabilir. Bazı durumlarda da tüm evraklar tam olduğu halde konsolosluk ekstra evrak talebinde bulunabilir.
  • Konsolosluk gerekli olduğunu düşünmesi durumunda vize başvurusu yapan kişinin mülakata gelmesini isteyebilir. Bu durumda kişinin ilgili konsolosluğa giderek değerlendirme ekibi ile görüşmesi gerekecektir.

Aile birleşimi taleplerinde Türkiye’deki eşin yanında Avusturya’da yaşayan eş de inceleme altına alınır. Her iki çiftin de tüm yönlerden dürüst ve yeterli olması gerekir.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle Avusturya Konsolosluğu’na başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru için ise izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir;

  • Öncelikle dil sınavına girilerek dil yeterlilik belgesi alınır. Bu işlemin ardından kişi en uygun süre için konsolosluktan randevu almalıdır.
  • Randevu süresi gelinceye kadar gerekli evraklar eksiksiz bir biçimde toplanmalıdır. Evrakların İngilizce ya da Almanca diline yeminli tercümanlar tarafından çevrilmiş olması son derece önemlidir. Türkçe evraklar kabul edilmeyecektir.
  • Randevu öncesinde kişilerin konsolosluğa gelerek vize ücretini ödemesi gerekiyor. Bu ücret konsolosluğun içerisinde bulunan gişelere nakit ve TL cinsinden olacak şekilde ödenir. Kura bağlı olarak doğru hesaplama yapılarak ödeme gerçekleştirilmelidir.

Ödemenin ardından randevuda kişiler evraklarını teslim eder. Evrak teslimin ardından değerlendirme süreci başlayacaktır.

aile birleşimi vizesi

Avusturya Aile Birleşimi vizesi Avusturya vatandaşlarıyla evli ya da Aile bireyleri Avusturya’da oturum izni bulunan kişilerin başvurabileceği bir vize türüdür.

 

Avusturya Büyükelçiliği Sitesinden bilgi alınız.

 

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2023?

Avusturya aile birleşimi vizesi ortalama 30 gün içerisinde sonuçlanır. Ancak değerlendirme sırasında karşılaşılan problemler, evrak eksiliği ya da geçersiz olması, konsolosluğun yoğun olması ya da resmi tatiller gibi durumlarda bu sürenin uzaması beklenebilir. En erken sonuçlanma ise ortalama 15 gün içerisinde gerçekleşir.

Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Aile birleşimi vizesi başvurunuzun ardından ortalama 30 ila 90 gün arasında sonuçlanır. Ancak bazı zamanlarda bu sürenin 180 güne kadar uzayabileceği de biliniyor. Bu uzamanın arkasında ise kişisel durumlar, konsolosluğa bağlı durumlar ve resmi tatiller gibi nedenler bulunuyor. Başvurunuzu eksiksiz ve dikkatli bir biçimde yapmış olmanız sürenizin kısalmasına yardımcı olabilir.

Evlilik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Evlilik vizesi konsolosluğa başvuru evraklarının teslim edilmesinin ardından ortalama 15 ila 60 gün arasında sonuçlanır. Aşağıdaki durumlar bu sürenin değişmesine neden olabilir;

  • Resmi tatiller:Hafta sonları ve resmi tatillerde konsolosluk kapalıdır.
  • Evraklarınız:Evraklarınızın eksik olması, yetersiz görülmesi gibi durumlarda sizden ekstra evrak isteneceği için süreç uzayacaktır.
  • Mülakat: Konsolosluğun sizi mülakata çağırma hakkı bulunuyor. Eğer mülakata çağırılırsanız bu sizin değerlendirme sürecinizin uzayacağı anlamına gelir.

Avusturya Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Avusturya aile birleşimi için vize başvurusunda bulunacağınızda tahminen harcayacağınız süreler şu şekildedir;

  • Randevu öncesi:Başvuru öncesinde kişilerin ilk olarak dil yeterlilik sınavına girmesi gerekir. Bu dil yeterlilik sınavından geçilerek yeterlilik kanıtlanmalıdır. Eğer kişi sınavı geçemez ise bir sonraki ay yapılan sınava yeniden girebilir. Bunun yanında kişinin konsolosluk ile bağlantı kurarak en kısa zamanda randevu alması gerekir. Bu süre sizin için 1 ay olabilecekken 2 – 3 ay ve daha fazla da olabilir.
  • Randevu sonrası başvuru öncesi:Randevunuzu almanızın ardından evraklarınızı bir araya getirmeniz gerekiyor. Evrakların çoğu yaklaşık 1 haftada düzenlenebilir. Ancak bazı durumlarda bu süre daha uzun olabilir.
  • Başvuru ve sonrası:Randevu gün ve saatinizde başvuru ücretinizi ödeyerek başvurunuzu tamamlamış olursunuz. Başvurunuzu iletmek sizin için yalnızca 1 gün sürecektir.
  • Başvuru sonrası:Başvurunuzun tamamlanmasının arından değerlendirme süreciniz başlayacaktır. Eğer daha önceden aldığınız Avusturya vizeniz bulunuyorsa bu süreç 15 gün gibi kısa olabilir. Ancak konsolosluğa bağlı olarak 6 aya kadar sonuçlanma süresi bulunuyor.

Avusturya Şu An Vize Veriyor Mu?

Avusturya aile birleşimi vizesi için şu an başvuruda bulunabilirsiniz. İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu günümüzde 08.15 – 16:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Ankara Avusturya Büyükelçiliği ise hafta içi her gün 08:15 – 16:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Her iki konsolosluk da hafta sonları ve resmi tatillerde kapalıdır.

Avusturya Vizesi İçin Ne Gerekli?

Avusturya vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin teslim etmesi gereken evraklar şu şekildedir;

  • Pasaport: Seyahat tarihinden en az 3 ay daha uzun, iki adet boş sayfası bulunan güncel pasaport kullanılmalıdır.
  • Biometrik fotoğraf:35mm x 45mm boyutlarında 2 adet uygun şartlarda çekilmiş biometrik fotoğraf bulundurulmalıdır.
  • Başvuru belgeleri:Başvuru formu, dilekçesi ve taahhütnamesi gerekli şartlar ile eksiksiz doldurulmalıdır.
  • Maddi kaynak:Hem Türkiye’de bulunan hem de Avusturya’da bulunan eş maddi kaynaklarının belgelerini evraklar içerisine eklemelidir. Bunun için maaş bordrosu, banka hesap dökümü ve cüzdanı gibi unsurlar eklenebilir.
  • Nüfus örneği:Tam vukuatlı nüfus örneği alınarak teslim edilmelidir.
  • Avusturya’da yaşayan eşe ait belgeler:Eşin vatandaşlığına ya da oturma iznine ilişkin belgeler eklenmelidir. Ayrıca eşin sağlık sigortası, çalıştığı yer gibi ekstra belgelerin de sunulması gerekir.
  • Nüfus kimliği:Arkalı önlü net ve okunaklı bir biçimde nüfus kimliği fotokopisi çekilmelidir.
  • Evlilik cüzdanı; varsa Avusturya’da yaşayan eş tarafından gönderilmiş davetiye de evraklar içerisinde bulunmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası:Avusturya’ya gidecek olan eşin seyahat sağlık sigortası yaptırması gerekir.
  • İkamet belgeleri:Avusturya’da yaşayan eşin adına oluşturulmuş tapu kopyası ya da kira kontratı da belgeler içerisinde yer almalıdır.

Tüm bu belgelerin eksiksiz olacak şekilde konsolosluğa sunulması başvurunuzun kabul edilmesi için önemlidir. Eğer bu belgeler dışında vize için elinizde başka belgeler de bulunuyorsa (eski vizelerin fotokopisi v.b.) evraklarınıza eklemelisiniz.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2023?

Avusturya aile birleşimi vizesi başvurunuzu takiben 1 ay sonra sonuçlanır. Ancak bu süre için kesin bir sayının söylenmesi mümkün değildir. Çünkü evraklarınız, evraklarınızın yeterliliği, konsolosluğun yoğunluğu ve resmi tatiller gibi etkenler vize sürecinizi uzatabilir. Geniş çerçevede bakıldığında 15 gün ile 6 ay arasında sonuçların ulaştığı görülür.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin öncelikle başvuru yapması ve Avusturya aile birleşimi vize ücreti ödemesi yapması gerekiyor. Başvuru için uygulanması gereken adımlar şu şekildedir;

  • Randevu: Kişiler yaşadığı ile hizmet veren konsolosluktan randevu almalıdır. Randevu için konsolosluğu arayarak ulaşabilir ya da yetkili vize merkezlerinden randevunuzu iletebilirsiniz. Ancak tüm yollar için randevu almanız zorunludur.
  • Randevu alma işleminizi tamamlamanın ardından evraklarınızı toplamaya başlamalısınız. Sizden istenen tüm evrakları yeminli bir tercüman ile İngilizce ya da Almanca diline çevirmeniz gerekir.
  • Randevu tarihinizde öncelikle Avusturya aile birleşimi vize ücreti ödemeniz beklenir. Ödemenizin ardından başvuru evraklarınızı teslim edersiniz ve vize başvuru süreciniz tamamlanmış olur.

Başvuru sonucunuzun daha erken sonuçlanması için ise evraklarınızın eksiksiz olması gerekir. Sizden beklenen evraklar şu şekildedir;

  • Vize başvurusunda bulunacak kişinin kimlik fotokopisi, pasaportu, iki adet biometrik fotoğrafı, seyahat sağlık sigortası, tam vukuatlı nüfus örneği, ikametgah belgesi, doğum kayıt belgesi, maddi kaynak, eğitim durumu ve dil yeterliliği sertifikası,
  • Avusturya’da yaşayan eşin çalıştığı yer, ikametgahı, kimliği ya da oturma izni, maaş bordrosu, iş sözleşmesi, kira sözleşmesi ya da ev tapusu, davetiye, sağlık sigortası, banka hesap dökümü ve Avusturya polisi tarafından alınmış vukuatlı örnek sunulmalıdır.
  • Bunların yanında Türkiye’de bulunan eşin varsa sahip olduğu eski vizeler, eski pasaport, taşınmaz olarak sahip olduğu mülklerin tapusu gibi belgeleri de eklemesinde fayda vardır.

Başvuru için randevunuzu almanız ve konsolosluğa gitmenizin ardından sizden öncelikle vize ücretini ödemeniz istenecektir. Avusturya aile birleşimi vize ücreti 350 Euro olarak belirlenmiştir. Bu ücreti konsoloslukta bulunan gişelere TL cinsiden ödeyebilir ve makbuzunuzu alabilirsiniz.

Ödediğiniz bu ücret yalnızca 1 başvuru için ödediğiniz ücrettir. Başvurunuzun sonucu ile ödediğiniz ücret arasında hiçbir bağlantı yoktur. Bu nedenle başvurunuz kabul edilse ya da reddedilse de ücretiniz size geri ödenmez. Eğer ret gibi bir durumla karşılarsanız sonucunuza itiraz edebilir ya da yeni bir başvuru oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz her bir yeni başvuru için ise yeniden ücret ödemeniz beklenecektir.

Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Aile birleşimi vizesi ortalama olarak 15 günden 180 güne kadar sürebilir. Bu sürenin ne kadar uzun ya da kısa olacağı üç etmene bağlı olarak gelişir. Bu etmenler;

  • Konsolosluk: Resmi tatillerde (Hem Avusturya hem de Türkiye için) konsolosluk çalışmaz. Eğer başvurunuzun ardından uzun bir tatil bulunuyorsa bu sizin başvuru sürecinizin uzamasına neden olacaktır. Aynı zamanda konsolosluk yalnızca hafta içi hizmet sunar. Hafta sonları da resmi tatil olarak geçerlidir.
  • Yoğunluk: Konsolosluk içerisinde yoğunluğun fazla olması sizin dosyanızın incelenmesini geciktirecektir. Bu nedenle yoğun dönemlerde yapılan başvurular daha uzun sürede sonuçlanır.
  • Evraklarınız: Evraklarınızın eksik olması durumunda konsolosluk sizden eksik evraklarınızı temin etmenizi isteyecektir. Ayrıca 15 günden daha önce alınmış olan evraklar güncelliğini yitireceği için konsolosluk bu evraklarınızı yenilemenizi isteyecektir. Eğer evraklarınız içerisinde şüphe uyandırıcı ya da çelişki yaratıcı durumlar bulunuyorsa konsolosluk sizi mülakata davet edebilir. Bu durumda da başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz konsolosluğa giderek mülakata girmeniz gerekecektir.

Aile birleşimi vizenizin en kısa sürede çıkmasını istiyorsanız şu durumlara dikkat etmelisiniz;

  • Evraklarınız tam ve beklenen niteliklerde olmalıdır. Eğer vize alma konusunda yeniyseniz mutlaka bir danışmandan destek almanız gerekir. Özellikle aile birleşimi gibi uzun süreli olarak alının vizelerde evrakların çok iyi bir şekilde düzenlenmesi gerekir.
  • Evraklarınızın tercüme edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Banka hesaplarınızdan kimlik fotokopinize kadar her şeyi İngilizce ya da Almanca diline çevirmeniz gerekir.

Evlilik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Evlilik vizesi başvuru tarihini takiben 1 aydan 6 aya kadar çıkabilir. Evlilik vizesi sonucunuz çıktığında 3 farklı durum ile karşılaşmanız mümkündür.

  • Başvuru kabul edildi:Bu durumda başvurunuz kabul edilmiştir ve vizenizi alabilirsiniz. Herhangi bir problem çıkmadan vizeniz pasaportunuza işlenir ve güvenle seyahat edebilirsiniz.
  • Başvuru reddedildi: Başvurunuzun reddedilmesi demek belgeleriniz ya da başvurunuzdan kaynaklı kabul oluşmadığı anlamına gelir. Bu durumda kişiler sonuca 15 gün içerisinde itiraz edebilir ve başvurunun yeniden incelenmesini sağlayabilir. Ya da Avusturya aile birleşimi vize ücreti ödeyerek ve daha iyi belgeler ile yeni bir vize başvuru talebinde bulunabilir.
  • Başvuru reddedildi / neden:Eksik evrak, geçersiz evrak gibi başvuru evraklarında ya da bazı düzeltilebilecek durumlarda problem yaşanırsa konsolosluk kişiye bu durumu düzeltmesi için zaman verir. Burada kişiye evrakları teslim edilir ve nedeninin ne olduğu belirtilir. Konsolosluk tarafından verilen süre içerisinde kişi gerekli düzenlemeleri yaparak başvurusunun değerlendirilmesini sağlayabilir.

Başvurunun reddedilmesi ve bir nedene bağlı olarak düzeltilme hakkının tanınması değerlendirme sürecinin neredeyse iki katına çıkmasına neden olur. Bu durumda da kişilerin değerlendirmesi 6 aya kadar uzayabilir.

Eğer herhangi bir uzunluk ile karşılaşmadan sorunsuz bir şekilde başvuru yapmak ve vize almak istiyorsanız mutlaka profesyonel bir yardım almanız gerekir. Çünkü her vizenin temel evrakları dışında özel olarak eklenmesi gereken evrakları da bulunuyor. Ayrıca bu evrakların yanında da kişinin durumuna özel evrakların oluşması beklenebilir. Bu durumda kişilerin eksik evrak ile karşılaşması mümkün olmayacaktır.

Evrakların iyi hazırlanmaması durumunda evraklar tam olsa dahi konsolosluk yeni evrak isteyebilir ya da kişiyi mülakata davet edebilir.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Ne Gerekir?

Avusturya’da eşlerden ya da aile fertlerinden birinin yaşaması durumunda kişiler aile birleşimi vizesi başvurusu yaparak vizelerini alabilir. Avusturya aile birleşimi vizesi alma işlemleri için uygulanması gereken adımlar şu şekildedir;

  • Öncelikle kişiler konsolosluktan vize başvurusu için randevularını almalıdır. Randevu tarihini Türkiye’den ayrılacağınız tarihe uygun olarak almanız iyi olacaktır. Ne kadar erken randevu alırsanız vizeniz o kadar erken elinize ulaşacaktır. Ancak konsolosluğun çok yoğun olduğu zamanlarda erken tarihlere randevu bulmak imkansız olabilir.
  • Başvuru için randevunuzu almanızın ardından gerekli evrakları bir araya getirmelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken unsurlar; evraklarınız yeminli tercüman ile çevrilmiş olmalıdır. Ayrıca evraklarınızda hiçbir şekilde eksik olmamalıdır. Sizden istenecek olan evrakları beklenen kriterlerde ve içeriklerde iletmeniz de önemlidir.
  • Randevu gününüzde konsolosluğa başvuru evraklarınızı teslim etmek için gidersiniz. Ancak evraklarınızı teslim etmeden önce konsolosluk içerisinde bulunan gişelere vize ücretinizi ödemeyi unutmamalısınız. Başvuru ücreti makbuzunuzu da evraklarınızın içerisine ekleyerek evraklarınızı teslim etmelisiniz.

Bu sürecin ardından değerlendirme süreciniz başlayacaktır. Eksiksiz evrak olması durumunda en kısa sürede başvurunuz sonuçlanacaktır.

Sizden teslim etmenizi beklenen evraklar ise şu şekildedir;

  • Geçerli ve 10 yıldan daha kısa süredir alınmış olan pasaport,
  • 2 adet 35mm x 45mm boyutlarında biyometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı e-devletten alınmış onaylı aile detaylı nüfus kayıt örneği,
  • Nüfus kimlik kartının önlü ve arkalı, okunaklı net bir şekilde çekilmiş fotokopisi,
  • Güncel olarak kullandığınız banka hesabınızın dökümü ve hesap cüzdanınız,
  • Seyahatiniz boyunca geçerli olacak seyahat sağlık sigortası,
  • Avusturya aile birleşimi vizesibaşvuru formu,
  • Neden Avusturya vizesi almak istendiğini anlatan Almanca ya da İngilizce dillerinde hazırlanmış dilekçe,
  • Eşinizin Avusturya’daki oturma izni, çalıştığı yerdeki sözleşmesi, eşinin banka hesap dökümü ve düzenli gelirlerinin belgesi,
  • Eşin oluşturduğu uygun içerikli belediye tarafından onaylanmış dilekçe,
  • Eşin Avusturya vatandaşı olduğunu ileten Avusturya onaylı resmi kimlik belgesi ve eşin doğum belgeleri,
  • Evlilik cüzdanı,
  • İkametgah belgesi şeklindedir.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya aile birleşimi vizesi başvurunuzun ardından yaklaşık 1 ay içerisinde sonuçlanarak size ulaşır. Ancak başvurunuzun tamamen sonuçlanması için net bir sayı söylenmesi mümkün değildir. Aşağıdaki durumların her biri vize değerlendirme sürecinizin uzamasına neden olacaktır;

  • Başvuru evraklarınızın içerisinde eksik ya da geçersiz bir belge bulunuyorsa konsolosluk sizden belgeleri güncellemenizi isteyebilir.
  • Başvuru yaptığınız tarihin ardından konsolosluk için geçerli resmi tatiller bulunuyorsa bu tatillerde konsolosluk çalışmayacaktır. Hafta sonları da sürecinizin uzamasına neden olabilir.
  • Konsolosluk belirli zamanlarda ekstra yoğunluğa ulaşabilir. Yoğunluğun fazla olduğu dönemlerde başvuru yaptıysanız başvuru evraklarınız konsoloslukta bulunan değerlendirme ekibinin eline daha geç geçecektir.

Evraklarınızda görülen çelişki ya da değişik nedenlerden kaynaklı konsolosluk değerlendirme sürecinde sizden mülakata gelmenizi isteyebilir. Mülakat da ileri bir tarihte olacağı için değerlendirmeniz uzun sürer.

Ankara Avusturya Konsolosluğu Aile Birleşimi

Avusturya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişiler Ankara Avusturya Konsolosluğu’ndan randevularını alabilir. 65 ayrı ilde (Ankara, Adana, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Burdur, Gaziantep, Eskişehir, Kilis, Kırıkkale, KKTC, Konya, Samsun v.b.) ikamet eden kişilerin aile birleşimi işlemleri için Ankara Avusturya Konsolosluğu ile iletişime geçmesi ve başvurularını buradan yapıyor olması gerekir.

Aile birleşimi için başvuru yapacak olan kişi evraklarını teslim etmek için Ankara Avusturya Konsolosluğu’na gittiğinde;

  • Kişilerden başvuru evrakları alınır.
  • Kişinin parmak izi alınarak sisteme kaydedilmesi sağlanır.
  • Kişiler vize ücretini ödeyerek başvurularını eksiksiz bir şekilde tamamlar.

Daha önceden aldığı farklı vizelerden kaynaklı parmak izi sistemde bulunan kişilerin başvuru için doğrudan gelmesi zorunlu değildir. Bu kişiler farklı birine velayet vererek bu durumu Ankara Avusturya Konsolosluğu’na iletmelidir. Ancak tercih edilen yöntem kişilerin doğrudan konsolosluğa gelmesidir.

Ankara Avusturya Konsolosluğu ile aile birleşim vizesi alacak kişilerin dikkat etmesi gereken durumlar şunlardır;

  • Evraklar mutlaka eksiksiz bir biçimde teslim edilmelidir. Ancak konsolosluk gerekli olarak gördüğü durumlarda kişilerden ekstra evraklar da isteyebilir. Bu ek evraklar kişinin durumuna özel olarak istenebileceği gibi evrakların bazılarının güncellenmesi de beklenir. 15 günden önce alınmış evraklar geçersiz olarak kabul edilir.
  • Evraklarını bir kere konsolosluğa teslim etmiş olan kişi evraklarında yeniden düzenleme yapamaz. Değerlendirme ya da karar aşamasında olan başvuru, başvuru sahibinin inisiyatifine göre geri çekilerek üzerinde yeni düzenlemeler yapılamaz. Eğer kişi başvuru nedeninin değişmesi ya da evraklarda değişiklik olması gibi durumlarda eski başvurusuna yenileme yapmak yerine yeni bir başvuru oluşturabilir.
  • Ankara Avusturya Konsolosluğu gerekli duyduğu durumda sizi mülakata çağırma hakkına sahiptir. Bu mülakat ise size telefon numaranız ya da e-postanız üzerinden iletilir.
  • Avusturya Konsolosluğu vize sonuçlarının belirlenmesinde yetkili kurumdur. Bu nedenle sonuçlara yalnızca Ankara Avusturya Konsolosluğu karar verebilir. Aracı kurumlar ya da vize merkezlerinin sonuç belirlemek gibi bir hakkı bulunmuyor.

Aile Birleşimi Avusturya

Avusturya içerisinde yaşayan eş ile beraber ikamet etmek için aile birleşim vizesi başvurusunda bulunabilir. Ancak eşin başvuruda bulunabilmesi için karşılanması gereken şartlar bulunuyor. Bu şartlar şu şekildedir;

  • 21 yaşından büyük kişiler aile birleşimi başvurusunda bulunabilir. Kişi evli olsa dahi 21 yaşından küçük ise aile birleşimi vizesi alamaz.
  • Avusturya’da yaşayan eşin uzun süreli oturum izninin ya da vizesinin bulunması gerekir. 1 yıldan kısa olan oturum izinleri için eşe aile birleşimi verilmeyebilir.
  • Avusturalya’daki eşin Avusturya vatandaşı olması, kırmızı-beyaz-kırmızı karta sahip olması ya da Avrupa Birliği mavi kartı olması gerekir. Eğer bu seçeneklerden herhangi biri yoksa eşi aile birleşim başvurusu yapamayacaktır.
  • Yalnızca eşler değil, ebeveynlerinden biri Avusturya’da yaşayan çocukların da aile birleşimi vizesi alma hakkı bulunuyor.
  • Aile birleşiminde kişilerin ikamet edeceği evin bir ailenin yaşamasına uygun olacak şekilde seçilmiş olması gerekiyor.
  • Çalışan eşin aylık geliri Avusturya yaşam standartları içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde olması gerekiyor.
  • Avusturya’da bulunan eş çalışmasa dahi Avusturya’da resmi bir sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
  • Ayrıca gelecek olan eşin A1 seviyesinde Almancası olması beklenir.

Avusturya Konsolosluğu

Avusturya Konsolosluğu

Vize merkezimiz Avusturya Konsolosluğu ile ilgili tüm adımlarınızda yanınızda durarak size ihtiyacınız olan gücü sağlıyor. Avusturya ile ilgili gerçekleştireceğiniz bütün vize ve danışmanlık işlemleri için profesyonel bir desteği yanınıza alın.

AVUSTURYA AİLE BİRLEŞİMİ VİZE ÜCRETİ İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Avusturya Konsolosluğu Ne Zaman Açılacak?

İstanbul Avusturya Konsolosluğu günümüzde açıktır ve aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hafta içi sabah 08:15 – 16:00 saatleri arasında konsolosluğa giderek ya da telefon numarasından arayarak ulaşabilirsiniz. Konsolosluk hafta sonları ve resmi tatillerde hizmet vermiyor.

Konsolosluğa ulaşmak için Köybasi cad. No. 46 Yeniköy / İstanbul adresini kullanabilirsiniz. Dilerseniz 0212 363 84 10 numaralı telefondan da konsolosluğa ulaşabilirsiniz. Fax için kullanabileceğiniz numara 0212 262 26 22’dır.

Konsolosluk içerisinde tüm işlemler randevu sistemi ile gerçekleştirilir. Bu nedenle işleminiz ne olursa olsun konsolosluğa giderek ya da telefon numarasından ulaşarak randevunuzu almalısınız. Randevusu olmayan kişilerin diledikleri işlemi gerçekleştirmesi mümkün olmayacaktır.

Avusturya Vize İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

Avusturya Konsolosluğu vize işlemleri için başvuruları aktif olarak kabul etmeye devam ediyor. Bu nedenle istediğiniz an en uygun vakit için randevu alarak başvuru ve diğer işlemlerinizi tercih edebilirsiniz. Ankara ve İstanbul’da konsolosluklar 08:15 – 16:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Konsolosluğun açık olduğu saatler için randevunuzu alabilir ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Avusturya vize işlemleri içerisinde hangi işlemler bulunuyor;

  • Eksik evrak tamamlanması: Sizden istenen yeni evrakları ve eksik olan evraklarınızın tamamlanması konsolosluk ile randevu alınarak gerçekleştirilir.
  • Vize başvurusu: Yeni vize almak için başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Evrakların ve pasaportun geri alınması: Başvurunuzun değerlendirilmesinin ardından sunmuş olduğunuz evraklarınız ya da pasaportunuz size geri verilir. Bu işlem için de yine randevu almanız gerekecektir.
  • Acil pasaport: Çok acil olarak alınması gereken pasaportlarda acil pasaportun geri verilmesi işlemi gerçekleştirilir.
  • Alınan vizenin yasal olması sağlanabilir. Tüm bu işlemler için ise konsolosluk yetkilidir. Ancak farklı illerde bulunan Avusturya temsilciliklerinin de bu işlemlerin birinde ya da birkaçında yetkisi bulunuyor.

Başvuru için randevu tarihi belirlerken şu durumları göz önünde bulundurmalısınız;

  • Onaylanmış bir vize başvurusunun geçerlilik süresi 2 aydır. 2 ayın sonunda henüz vizenizi kullanmadıysanız geçerliliğini kaybedecektir. Bu nedenle en erken 2 ay önce başvuruda bulunmanız gerekir.
  • Vize başvurularının değerlendirilmesi ortalama 15 gün sürer. Seyahat tarihinizden en ge 15 gün önce vize başvurusu yapmanız istediğiniz tarihte vizenizi almanıza yardımcı olacaktır.
  • Tercih edilebilecek en doğru süre seyahatten önceki 4 ya da 6 haftadır. Çünkü başvurunuzun değerlendirilmesi sırasında sorunlar ile karşılaşmanız ya da başvurunuzun reddedilmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda yeniden başvuru yapma, başvurunuzu düzeltme ya da başvurunuzun cevabına itiraz etme gibi işlemler için vaktiniz olacaktır.
  • Konsolosluğun resmi tatillerde ve hafta sonları çalışmadığını unutmamalısınız. Eğer başvurunuzu böyle tarihlerin öncesinde yaparsanız başvurunuzun değerlendirme süresi uzayacaktır. Bu da süreçte vakit kaybetmenize neden olacaktır.
  • Randevu almak için olabildiğince erken hareket etmelisiniz. Konsolosluğun müsait olduğu zamanlar hızla dolacaktır ve uygun bir gün bulmanız zaman alacaktır. İleri bir döneme randevu almak sizin için çok daha kolay olacaktır.

Avusturya Konsolosluğundan Nasıl Randevu Alınır?

Kişilerin Avusturya vizesi için başvuruda bulunabileceği 3 farklı yol bulunuyor. Bu yollardan randevu alınması ise şu şekildedir;

  • Ankara Avusturya Büyük Elçiliği: Ankara Büyükelçiliği ile oluşturacağınız randevularınızda acil başvurular için 0312 405 51 90 numaralı telefonu kullanarak randevu alabilirsiniz. Ayrıca 0312 405 51 93 ve 0312 405 51 94 numaralı telefonları kullanarak da elçiliğe ulaşabilir ve randevularınızı alabilirsiniz. Dilerseniz de ankara-ob(at)bmeia.gv.at e-posta adresini kullanarak da randevunuzu alabilirsiniz.
  • İstanbulAvusturya Konsolosluğu: 0212 363 84 10 numaralı telefondan başkonsolosluğa ulaşabilir ve randevunuzu alabilirsiniz. İstanbul Başkonsolosluğu randevuları için VSF Global da yetkili kurumlardan biridir.
  • Yetkili Vize Merkezleri: Konsolosluğun yanında yetkili vize merkezleri de başvuru kabul etme yetkisine sahiptir. Dilediğiniz yetkili merkezini arayarak ya da web adreslerini kullanarak vize başvurusu randevusu alabilirsiniz.

Randevu alma işleminiz sırasında size en uygun tarihi seçebilmeniz için konsolosluktaki uygun günler sizinle paylaşılacaktır. Bu günlerden dilediğinizi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki konsolosluğun yoğun olması ve hemen sonraki gün ya da haftaya randevu bulamamanızın mümkün olması beklenen bir durumdur. Bu nedenle randevu alma işleminizi ne kadar erken gerçekleştirirseniz o kadar kolay gün bulma ihtimaliniz artacaktır.

Randevu alma işleminizi tamamladıktan sonra belgelerinizi hazırlamaya başlamanız gerekiyor. Belgelerinizin sizden istenen niteliklerde olması için yeminli tercümanlar tarafından İngilizce ya da Almanca diline çevrilmiş olması şarttır. Ayrıca eksiksiz belge teslimi yapmanız da son derece önemlidir.

Eğer başvurunuzun ardından sonucunuz ret olursa yeniden randevu alarak sonucunuza itiraz etmeniz ya da yeni bir başvuru oluşturmanız gerekecektir. Bunun yanında eksik evrakların teslimi, pasaportun geri alınması, evrakların kişiye geri verilmesi gibi işlemler de randevu ile gerçekleştirilir.

Avusturya Konsolosluğu Hangi İllerde var?

Türkiye içerisinde yalnızca İstanbul Avusturya Konsolosluğu bulunuyor. Bunun yanında aynı yetkiye sahip olan Ankara Avusturya Büyükelçiliği de bulunuyor. Bu konsoloslukların hizmet sağladığı iller ise şu şekildedir;

  • İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu: İstanbul, Düzce, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Bartın, Zonguldak, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’dir.
  • Ankara Avusturya Büyükelçiliği: İstanbul Başkonsolosluğu’nun hizmet vermediği tüm illere Ankara Avusturya Büyükelçiliği sağlıyor. Gerekli işlemlerinizi Ankara Büyükelçiliği ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru işlemleriniz için bu konsoloslukları tercih edebileceğiniz gibi yetkili vize merkezlerini de seçebilirsiniz. Yetkili vize merkezleri başvuru evraklarınızın alınmasını ve konsolosluğa iletilmesi işlemini sağlayan merkezlerdir. Ayrıca bu süreçte de dilediğiniz danışmanlıkları alabilirsiniz. Ancak vize başvurularının sonuçlandırma yetkisi yalnızca konsolosluktadır. Vize merkezleri sonuç için etki ya da belirleme hakkına sahip değildir.

Hangi ilden ve merkezden başvuru yaparsanız yapın evraklarınız iliniz ile ilgili olan konsolosluğa iletilir. Değerlendirme sürecini tamamen konsolosluk gerçekleştirir. Bazı durumlarda ise konsolosluğun mülakata çağırma hakkı bulunuyor. Eğer başvurunuzda mülakata davet edilirseniz sizinle ilgili olan Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu’na gitmeniz gerekiyor. Vize merkezleri ile mülakat gerçekleştirelemez.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2023?

Avusturya aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar; ortalama 15 ila 30 günde vize talebiniz sonuçlanacaktır. Ancak beklenen tahmini süre 1 ay ile 6 ay içerisinde değişiklik gösterebilir. Bu sürenin uzaması genelde evraklar ya da konsolosluk ile ilgilidir. Evrakları tam ve beklenen kriterlerde olan başvurulan sonuçlanması 1 ya da 2 ay gibi bir sürede gerçekleşir. Ancak eksik, çelişkili, geçersiz olarak sayılacak ve dikkatsiz evraklar ile yapılmış başvurularda süre uzaması görülür.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin uygulaması gereken adımlar şu şekildedir;

  • İlk olarak dil yeterlilik sertifikası alınmalıdır. Bu sertifikaya sahip olmanız birçok konuda avantajlı olmanızı sağlayacak ve işlemlerinizi hızlandıracaktır.
  • Daha sonra konsolosluktan sizin için en uygun olacak tarihe randevu almanız gerekiyor. Randevusuz bir şekilde başvuru gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Alacağınız randevunun tarihleri ise yoğunluğa göre değişiklik gösterecektir. Yoğun bir dönemde birkaç ay sonrası için randevu alabilirsiniz.
  • Randevunuzu almanızın ardından Avusturya vizesi aile birleşimi için gerekli evraklar nelerdir öğrenmeniz ve hepsini eksiksiz bir şekilde bir araya getirmeniz gerekir. Bu adımda bir uzman tecrübesinden yararlanmak ileride sizin için çok büyük bir avantaja dönüşecektir.
  • Randevu tarihinizde ise önce başvuru ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu ücreti konsolosluk içerisinde bulunan gişelerden nakit ve TL olarak ödeyebilirsiniz. Ödeme işleminizin ardından alacağınız makbuzu da evraklarınızın arasında eklemelisiniz.

Ödeme işleminizin ardından evraklarınızı konsolosluğa teslim edersiniz. Bu süreçten sonra artık konsolosluk evraklarınızı inceler ve başvurunuzu kabul eder. Ancak bazı nedenlerden kaynaklı ret yaşamanız da mümkündür. Başvuru yapmanız kesin olarak vize alacağınız anlamına gelmez.

Avusturya vizesi aile birleşimi için gerekli evraklar için ise üç ayrı grup oluşturabiliriz. Bu gruplardan birincisi başvuruyu yapacak kişi için gerekli evraklardır. Bu evraklar;

  • Seyahat tarihinden en az 3 ay daha uzun, 10 yıldan eski olmayan ve hala geçerliliği bulunan pasaport,
  • 2 adet 35mm x 45mm boyutlarında doğrudan karşıdan çekilmiş biometrik fotoğraf,
  • Kişinin tam vukuatlı nüfus kaydı (e-devletten alınabilir),
  • Arkalı önlü çekilmiş, net ve okunaklı nüfus kimliği fotokopisi,
  • Banka hesap dökümü ve güncel banka bakiyesi,
  • Dil yeterlilik sertifikası,
  • Aile birleşimi başvuru formu, dilekçesi ve taahhütnamesi şeklindedir.

İkinci grup evraklar ise Avusturya’da yaşayan eş için gereklidir. Bu evraklar;

  • Avusturya’daki eşin vatandaş kimliği ya da oturma izni,
  • Eşin çalıştığı yerdeki iş yeri sözleşmesi,
  • Eşin var olan resmi sağlık sigortası belgeleri,
  • Eşin maddi durumuna ilişkin maaş bordrosu, banka hesap dökümü vb. belgeler,
  • Eşin ikametgâh belgesi ve kira sözleşmesi / ev tapusu,
  • Eş tarafından yollanmış Avusturya tarafından geçerli olarak kabul edilmiş davetiye şeklindedir.

Üçüncü grup evraklar ise eklemenizin şart olmadığı ancak varsa eklemenizin size avantaj sağlayacağı belgelerdir. Bu belgeler;

  • Varsa Türkiye’deki taşınmaz varlıklarınızın tapusu,
  • Eski pasaportunuz ve eski almış olduğunuz vizeleriniz (Özellikle Schengen ya da Avusturya vizeleriniz)
  • Üniversite diplomanız ya da Türkiye’de bulunan işinize yönelik belgeler şeklindedir.

Avusturya vizesi aile birleşimi için gerekli evraklar şahsi olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle evrakların en geniş çerçevede bir uzman yardımı ile gerçekleştirilmesi size avantaj sağlayacaktır.

Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Aile birleşimi vizesi başvurusu yapan kişilerin sonucu ortalama 1 ay içerisinde çıkar. Ancak bu sürenin değişiklik göstermesini sağlayan etkenler bulunuyor.

  • Konsolosluk: Konsolosluğun yoğun olması sürenin uzamasına neden olacaktır. Ayrıca başvuru tarihinizin ardından resmi tatillerin olması da sürecin uzamasına neden olacaktır. Hafta sonları ve resmi tatillerde konsolosluk kapalıdır.
  • Evraklar: Avusturya vizesi aile birleşimi için gerekli evraklar eksik bir şekilde teslim edilirse ya da beklenen içeriklere sahip değilse konsolosluk evrak talebinde bulunacaktır. Bu evrak talebinde sizden yeni bir belge istenebileceği gibi eski bir belgenizi güncellemeniz de beklenebilir.
  • Mülakat: Konsolosluk sizi mülakata çağırma hakkına sahiptir. Özellikle evraklarında çelişki ya da netlik olmayan kişiler mülakata davet edilir. Eğer konsolosluk mülakata gelmenizi isterse sizin Ankara ya da İstanbul’a giderek mülakata girmeniz gerekecektir. Bu da hem sizin hem de değerlendirme süreci için konsolosluğun vakit kaybetmesine neden olacaktır.
  • Kişisel durumlar: Başvuru yapan kişinin çelişkili ya da duruma özel belgeler sunmuş olması ekstra inceleme gerektirebilir. Bu durumda da kişi ekstra inceleme sırasında değerlendirme süresinin uzaması ile karşılaşacaktır.

Avusturya D Tipi Vize Nedir?

Avusturya D tipi vize uzun süreli olarak verilen vizelere denilir. Bu vize genellikle 1 yıl ya da daha uzun konaklamalar için verilir. Aile birleşimi vizesi de 1 yıl olarak verildiği için kişilerin d tipi vizeye başvuruda bulunması gerekir.

D tipi vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır;

  • Bu vize uzun süreli olarak verildiği için mutlaka geçerli bir nedeniniz olmalıdır. Nedeninizi ise tüm evraklar ile kanıtlamanız gerekir. Turistik vize d vizesi olarak verilemez.
  • Vize başvurusu evrakları için tüm detayları eksiksiz hazırlamanız gerekir. Her bir başvuru türünün kendine özel evrakları vardır.
  • 1 yıl boyunca nerede ikamet edeceğinizi ve maddi harcamalarınızı nasıl gerçekleştireceğinizi iyi belirtmelisiniz.
  • Bu vize türünde evraklar daha fazla olduğu için değerlendirme süresi de daha fazla olacaktır. Bu nedenle başvuru yapacağınız süreyi iyi ayarlamalısınız. Geç yapılmış bir başvuru sonucunda seyahat tarihinizi kaçırabilir ya da ertelemek zorunda kalabilirsiniz.
  • Çalışma, aile birleşimi, eğitim ya da diğer uzun süreli konaklamaların gerçekleştirileceği nedenlerde d tipi vize verilir.
  • Vize için başvurunuzu tamamlamanızın ardından evraklarınızda değişiklik yapamazsınız. Bu nedenle evraklarınızı teslim etmeden önce emin olmalısınız. Eğer başvurunuzu etkileyecek ciddi değişiklikler ile karşılaştıysanız yeni bir başvuru oluşturmanız gerekir.

Aile Birleşimi Vizesi 2023 S.S.S

Avusturya Aile Birlesimi Nedir?

Avusturya aile birleşimi için gerekli olan şartlar içerisinde ilk sırada 21 yaşını doldurmak gerekmektedir. 21 yaşını dolduran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuruda bulunan iller. Aynı zamanda Avusturya’da yaşayan eşin uzun süre oturum izlenen ya da oturum vizesine sahip olması gerekmektedir. Aile birleşimi kriterleri içerisinde kırmızı-beyaz- kırmızı kart sahibi olmak, Avrupa Birliği mavi kartına sahip olmak, konaklama sağlanacak olan yerin aile bireyleri için yeterli olması, yaşam standartını karşılayacak düzeyde aylık gelire sahip olmak bir Avusturya’daki eşinin resmi sağlık sigortasının bulunması yer almaktadır.

Avusturya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya aile birleşimi vizesi sonuçlanma süresi 10-15 iş gününü bulabilmektedir. Vize başvuru sahipleri seyahatlerinden en az 15 gün önce vize başvuru işlemlerini başlatmalıdır.

Avusturya Aile Birleşimi Şartları

Avusturya aile birleşimi şartları içerisinde oturum hakkının olması temel kriterdir çünkü aile birleşimi izni alınmış olsa da bir oturum izni olmayanların yasal olarak ülkede ikamet etmesi söz konusu değildir. Uzun süreli ulusal D tipi vize türü olan aile birleşimi vizesi ne sahip olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar içerisinde evlilik tek başına bir neden değildir.

Avusturya vize ücretleri hakkında bilgi alınız.

Avusturya Büyükelçiliği sitesini ziyaret ediniz.